Paard En Diëten

Laat mij mezelf even voorstellen: ik ben Seline, paardenmeisje in hart en nieren, en al heel mijn leven aan het diëten. Voor de mensen die mij in real life kennen: Nee, ik ben niet dik, nooit geweest, maar toch dieet ik van zolang ik mij kan herinneren.

Want diëten is meer dan: ik wil … kilogram wegen, diëten is zoeken naar voeding die bij jou lijf past. Voeding die je als mens vlot kan verteren en die je lichaam gezond houdt. In mijn geval is dat eiwitarm, vetrijk en suikerrijk eten, voor de foodies klinkt dat geweldig ongezond, maar ik heb een stofwisselingsziekte waarbij ik zo weinig mogelijk eiwitten moet binnen krijgen. Eiwit loos is onmogelijk, want dan zou ik niet meer leven, maar eiwitarm werkt voor mij, en of dat nu was toen ik ondergewicht had, of nu met een buikje na de zwangerschap, mijn voedingspatroon is niet veranderd.

 

Dat zoek ik dus ook voor jullie paarden, een dieet dat bij het paard past, waarbij ik verder ga kijken dan is het paard te dik of te mager. Ik zoek samen met jou naar een manier naar voeren waarbij het paard goed in zijn/haar vel komt.

 

Maar ook als ruiter kan ik je daarbij helpen, wil jij als ruiter ook beginnen aan een dieet? Niet het beladen crashdieet waar je eerst 15 kg verliest om er dan 17 kg aan te komen, maar wel zoeken naar een voedingsstijl die bij jou lichaam past? Leren naar je eigen lichaam te luisteren wat betreft voeding?


Ook hiervoor kan ik voedingsadvies en bewegingsadvies geven, neem contact met mij op, en dan gaan we samen opzoek naar welke voedingsstijl er bij jou past.